PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Underworld | Indian Summer Festival 2014

zaterdag 14 juni 2014Geestmerambacht, Alkmaar

Underworld

Underworld mocht de eerste dag van Indian Summer Festival afsluiten. “It’s good to be back” klonk het uit de mond van Karl Hyde. 18 jaar oud is “Born Slippy .NUXX”, jawel zo heet de track met lyrics van Underworld, die bekend werd dankzij de film Trainspotting. In de eindscène zit de song namelijk verwerkt. Underworld koos ook op Indian Summer Festival om hun grootste hit voor het laatst te houden, al zaten heel wat festivalgangers daar niet op te wachten. Het was killer geworden op het terrein, waardoor de tenten vol liepen, maar waardoor er ook ruimte ontstond aan het hoofdpodium. Underworld blijkt cult te zijn anno 2014, niche maar visueel nog meer dan mee met zijn tijd.

Met Cowgirl vooraan in de set gevolgd door nummers als Pearl’s girl, Everybody Jack, Always loved a film, die laatste visueel begeleid door dansende silhouetten, verder ook drie paar stroken leds die deel uitmaakten van de knappe lichtshow voor de backdrop. Webcams brachten de groep in beeld, vaak met wazige beelden waarbij de zanger in kwestie bleek te bewegen, ook al stond die stil. Uit kikvorsperspectief gezien versterkte dat het trance gevoel die de Britse progressieve trance/house groep die in het prachtige negentienhonderdtachtig het levenslicht zag, opriep.  Wie en belegen act verwachtte, zoals wij, kreeg het deksel op de neus. “Two months off” zorgde zelfs voor een Aha Erlebnis, zo’n nummer dat je kent, in je achterhoofd zit, maar waarvan je vergat dat het van Underworld is.

“Babes and babes and babes and babes and babes” luidt het in “Born Slippy .NUXX. De song bleek 18 jaar geleden al een visioen gehad te hebben. Veel schoon volk trouwens ook gespot op Indian Summer Festival 2014…

Underworld staat deze zomer (voorlopig) enkel nog op Russisch grondgebied geboekt.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Rez / Cowgirl
  2. Pearls Girl
  3. Everybody Jack
  4. Always loved a film
  5. Spikes and blades
  6. Two months off
  7. Scribble
  8. Dark Train
  9. K.O.S.
  10. Born Slippy .Nuxx


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter